RAVNOVESJE NA KROŽNIKU – RAVNOVESJE V TELESU

DRUŠTVO PODEŽELSKIH ŽENA IN DEKLET  DOLE PRI LITIJI v sodelovanju s KO Rdečega križa Dole in Gradišče ter Društvom upokojencev Dole vabi na predavanje na temo RAVNOVESJE NA KROŽNIKU – RAVNOVESJE V TELESU, ki bo v torek, 28. aprila 2015, ob 19.30 na Turistični kmetiji Pr Krjan v Dobovici.

Predavala bo gospa MARIJA MERLJAK, univ. dipl. ing. živilske tehnologije. Gospa Marija Merljak ima svoje podjetje Vihra za svetovanje o zdravi prehrani.  Je avtorica poljudnoznanstvenih knjig, veliko predava po osnovnih in srednjih šolah in različnim društvom. Ima redne radijske in televizijske svetovalne oddaje v okviru programa Dobro jutro TV Slovenija. Redno piše članke o prehrani za časopise in revije.

10 ZAPOVEDI naše gostje

Človek ni samo skupek biokemičnih procesov, marveč ima tudi duhovno in socialno razsežnost. Zato samo uravnotežena prehrana ni dovolj. Za dolgo, zdravo in aktivno življenje moramo upoštevati deset zapovedi:

1.    LJUBEZEN DO SEBE IN DRUGIH;
2.    POZITIVNO MIŠLJENJE; VSAK DAN NOV OSEBNI IN USTVARJALNI IZZIV;
3.    ČIM VEČ SMEHA;
4.    URAVNOTEŽENA PREHRANA;
5.    PRAVILNA RAZDELITEV 5 OBROKOV HRANE NA DAN;
6.    SVEŽA VODA;
7.    GIBANJE VSAJ PO POL URE NA DAN;
8.    SVEŽ ZRAK;
9.    PREVIDNO NA SONCE;
10.    DOVOLJ SPANJA.

Menimo, da bo to predavanje zanimivo, zato lepo vabljeni člani društev in organizacij ter vsi krajani, da se predavanja udeležite v čim večjem številu.